Candu despre Triboi: Îl putem ajuta doar cu un avocat

Candu despre Triboi: Îl putem ajuta doar cu un avocat

Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, reținut pe 1 aprilie pentru abuz de putere și prejudiciu față de stat, este din același sat cu Vlad Plahotniuc.

O spune chiar speakerul Parlamentului, Andian Candu. Ba mai mult, președintele Legislativului a mai adăugat că Triboi e fost coleg de grupă al premierului Pavel Filip, iar lui Candu însuși i-a fost subalter. Totuși, Candu spune că PD îl poate ajuta pe Triboi „doar cu un avocat și o vorbă bună”, în cazul în care există bănuieli în adresa sa. 

„Triboi este consătean cu Plahotniuc, coleg de grupă cu Pavel Filip, o persoană foarte capabilă care administra sectorul important de energetică. Mie mi-a fost subaltern, viceministru. El e un om apreciat și de echipă. Cît nu există o condamnare, el este nevinovat, există prezumția nevinovăției. Dar cînd apare ancheta trebuie să tragem concluzii. Ajutăm cu un avocat și o vorbă bună, dar cu nimic mai mult. Nu contează că e dintr-un cerc apropiat nouă”, a declarat Candu la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

Triboi a fost reţinut într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzînd de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. 

La precedenta ședință a Guvernului, cabinetul de miniștri a acceptat demisia lui Triboi în baza cererii.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

РМ 24 apr. 07:20
Deleted
Vasea 15 apr. 14:46

Si mai spunea cineva ca pe ai lor nui aresteaza. Eu cred ca cu asa viteza in cel mult doi ani terminam coruptia..

o spun eu 13 apr. 12:50

În PD ca la paradă
I-adună Domnul toți grămadă
Neamuri, lepre, mafioţi,
Demagogi, țâlhari şi hoţi

провинциалка 13 apr. 12:02

без согласия босса решил проявить инициативу - вот и попал в ...суп ?! :)
деньги - дело наживное, а вот от таких начальников и одногруппников могут потом и отвернуться не только те, кто вчера был приближен, а сегодня стал изгоем!

Екатерина 13 apr. 11:40

а чего же тогда Канду не сказал, что он кум Плахиша????да они там все одна шайка проходимцев...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load