X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Răspunsul directorului BNS privind veridicitatea Recensămîntului din 2014

31 mar. 2017,, 15:17   Societate
2350 2

Directorul Biroului Național de Statistica, Vitalie Valcov, susține că datele datele Recensămîntului Populației și al Locuințelor 2014 sînt în totalitate veridice și nu există dubii privind corectitudinea lor, relatează NOI.md

Potrivit lui, recensămînului a fost evaluat și de experți independenți care au confirmat această informație. Potrivit lui, dacă ar fi să acorde o notă acestui exerciţiu care se desfăşoară odată la 10 ani, directorul BNS, i-ar acorda nota 7 recensămîtului din 2014 iar pe cel din 2004 l-a apreciat cu nota 8.

“Nota șate am dat-o nu pentru calitatea datele care au fost prezentate astăzi și care vor fi utilizate de către utilizatori. Ci pentru faptul că procesul de organizare a fost defectuos atunci și mai ales pentru această întîrziere. Datele sînt în totalitate veridice. Au fost evaluări, estimări, efectuate de către experți independenți iar ei au spus într-un cuvînt același lucru”, a spus Valcov.

Întrebat cît de actuale sînt aceste date, în condițiile în care ele au fost făcute în 2014, directorul BNS a spus următorul lucru.

“În totalitate sînt actuale. Datele au fost colectate la 12-25 mai. A fost făcută o fotografie a acelei situații demografice la moment. Procesul demografic fiind dinamic, dar nu atît de dinamic, dar mai lent, nu s-au schimbat în așa mare măsură ca peste trei ani de zile să fie o discrepanță foarte mar. Dacă vedeți comparația cu 2004, nu avem discrepanțe atît de mari. Datele Recensămîntului sînt valabile pe parcursul a zece ani, deci d-voastră le puteți lua și utiliza pînă la următorul Recensămînt ”, a spus acesta.

Rezultatele recensămîntului din 2014 arată că majoritatea locuitorilor Republicii Moldova consideră că 52,7 la sută vorbesc limba moldovenească, iar moldoveni se consideră în proporție de 75%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?