X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

De ce liberalii nu vor să recunoască datele Recensămîmntului din 2014?!

31 mar. 2017,, 14:16   Politică
4734 19

Partidul Liberal a luat act de datele Recensămîntului Populație și Locuințelor din 2014 prezentate astăzi de Biroul național de statistică și constată următoarele.

Potrivit partidului, “datele Recensămîntului din 2014 sînt viciate, și nu reflectă realitatea din Republica Moldova. Considerăm că procesul a fost viciat încă la colectare, în 2014, argumente au fost prezentate atunci, de societatea civilă şi mass-media, printre care:
  • -completarea chestionarelor cu creion simplu;
  • -sugerarea răspunsurilor de către recenzori;
  • nerecenzarea a miilor de cetățeni din mediul urban și folosirea datelor acestora din surse administrative;
  • nerecenzarea sutelor de mii de cetățeni aflați peste hotare și ne declarați de rudele acestora rămași în Republica Moldova.
Totodată PL consideră acest recensămînt ca fiind nul, nu va recunoaște rezultatele acestuia, solicită anularea lui și organizarea unui nou recensămînt.

Tot ei nu sînt de accord cu faptul că doar 23,2% dintre cei care locuiesc pe teritoriul țării noastre au declarat că vorbesc limba română în timp ce 52,7 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova susțin că vorbesc limba moldovenească.

Deși liberalii sînt indignații de aceste date, directorul Biroului Național de Statistica, Vitalie Valcov a dat asigurări astăzi în cadrul conferinței de presă că nu există dubi privind corectitudinea desfășurării Recensămîntului din 2014. Tot el, a anunțat că chiar dacă anterior au fost semnalate anumite încălcări privind procesul de chestionare, după ce s-au sesizat pe marginea acestor probleme s-a constatat că ele nu corespundeau realității.

Potrivit Recensămîntului populației și al locuințelor din 2014, publicat astăzi, 52,7 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova susțin că vorbesc limba moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?