Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sindicaliștii din educație protestează: Cerem salarii decente!

23 mar. 2017,, 16:00   Societate
3047 0

Zeci de pedagogi s-au adunat în fața Parlamentului și își cer drepturile. Aceștia doresc un salariu decent, în caz contrar amenință cu grevă generală, informează NOI.md.

Reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei au ieșit din nou la proteste, din cauză că principalele revendicări înaintate guvernării anterior, nu au fost îndeplinite.

Aceștia s-au înarmat cu placarde și scandează: „Solidaritate!”, „Jos mafia!”, „Vrem salarii decente!”, „Vrem tinerii acasă!”, „Salvați educația!”, „Deputatule, schimbă salariul cu profesorulși mergi și caută miliardul!”, „25 de ani v-am înțeles noi, acum e rîndul vostru!”.

Tinerii specialiștii se plîng de faptul că salariul de 2955 de lei pe care îl primesc, îi impune să mai lucreze încă la două-trei servicii, doar pentru a reuși să se întrețină. „E unica profesie unde furi de acasă și duci la lucru!”, a afirmat un tînăr profesor, prezent la protest.

Pedagogii au făcut apel și către părinți: în cazul în care va fi necesar ca profesorii să iasă la grevă generală, să-i susțină; să-și țină copii acasă ceva timp, iar în cel mai bun caz să li se alăture. Potrivit specialiștilor din domeniul educației, protestele și grevele pe care le fac în prezent, sînt pentru bunăstarea copiilor, nu numai pentru ei.

Deocamdată nimeni din oficialii Parlamentului nu au ieșit la dialog cu protestatarii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?