Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Primarul localității Bălțata, acuzat de escrocherie la vînzarea loturilor de pămînt

22 apr. 2013,, 15:14   Societate
10364 4
Foto: noi.md
Organizația obștească „Moldova Mea” acuză primarul comunei Bălțata, raionul Criuleni, Olga Coronciuc, de escrocherie și vînzarea ilegală a unor loturi de pămînt. Potrivit reprezentanților organizației, Coronciuc organizează licitații fictive, la care vinde terenuri unor intermediari la prețuri minime, după care acestea sînt vîndute la prețuri de mii de euro.
”În sat au mai rămas nevîndute doar pășunile și drumurile. Sînt vîndute chiar și terenurile care ar putea fi comercializate la un preț bun și în schimb s-ar putea face ceva bun pentru localitate”, a menționat consilierul local din partea PLDM, Ivan Oleinicenco.
”În cadrul consiliului, nimeni nu-și poate expune opinia, toți votează așa cum decide primarul”, a menționat Oleinicenco.
Potrivit unia dintre participanții la licitație, Veaceslav Falenciuc, la ultima licitație tenderul a fost cîștigat de soțul Olgăi Coronciuc. ”Alte persoane nu pot cumpăra pămînt în localitate. Cetățenii de rînd nu pot cumpăra nici chiar terenurile aferente propriilor gospodării. Am încercat să cumpăr un lot de teren la prețul de 90 de mii de lei, prețul inițial fiind de 8 mii de lei, însă licitația a fost cîștigată de soțul lui Coronciuc. Ulterior, s-a aflat că acesta a achitat doar prețul inițial”, a menționat agentul imobiliar.

Potrivit președintelui asociației ”Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, organizația a primit cîteva cereri din partea locuitorilor din Bălțata cu rugămintea de a verifica activitatea primarului și a consilierilor locali. Potrivit sătenilor, funcționarii locali ”fac ce vor pe teritoriul localității”, cu scopul îmbogățirii. Fiodor Ghelici și-a exprimat nedumerirea vizavi de faptul cum Olga Coronciuc a putut deveni primar de Bălțata. ”Există un mare semn de întrebare. Pe numele ei sînt deschise 22 de cauze penale pentru escrocherie și trafic de persoane. Îmi pare nespus de rău că Voronin are asemenea persoane în partid”, a menționat Ghelici.

Membrii asociației ”Moldova Mea” intenționează să expedieze materialele respective la Procuratura Generală și CNA cu solicitarea de a desfășura o anchetă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?