Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șeful SIS: Nu am părăsit pe furiș locul accidentului, am fost dus la spital

14 mar. 2017,, 15:15   Societate
6862 4

Mihai Bălan, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) a declarat că nu a fugit de la locul accidentului în care a fost implicat luni seara, ci a fost transportat la spitalul SIS, pentru intervenții, unde este internat pînă în prezent, notează NOI.md, citînd ZDG.md.

„Mă deplasam pe str. Șciusev, pe la 07.45. Șciusev este stradă cu prioritate față de Vlaicu Pîrcălab. Aveam 50-60 de km la oră, nu mai mult. Eu sînt foarte atent în zona asta. Am văzut că vine o mașină din vale, dar niciodată nu mi-am închipuit că mașina respectivă nu va frîna și nu va acorda prioritate. Dacă aveam viteză mare, aveam să trec, dar așa…, avînd viteză nu mare, ea m-a atins. M-am trezit cu o lovitură în partea dreaptă a șoferului, care m-a întors, practic. Am simțit că lovitura parcă mă scoate de pe stradă. A fost destul de puternică pentru că dna venea cu viteză mare…. Slavă Domnului că nu am fost dus în copaci și chiar într-un stîlp, care era acolo. Evident că e șoc. Am stat cîteva minute în mașină, apoi am ieșit și mă îndreptam spre cealaltă mașină să mă lămuresc care e situația. Atunci s-a apropiat de mine o doamnă, care s-a dovedit a fi medic la Spitalul SIS, care se află la vreo 15 metri de locul accidentului. Dna m-a văzut în ce stare sînt și mi-a zis, „dle director, arătați foarte rău, mergem la policlinică la control”. În timpul ăsta, cîțiva medici care au venit în această direcție au mers, după ce le-am zis, să vadă starea în care este persoana care m-a lovit... Șoferul a fost permanent acolo. A venit poliția, a documentat totul. S-au făcut investigații. Da, eu eram la volan. Poliția a constatat deja că nu eu sînt vinovat. Eu am mers regulamentar, pe drumul cu prioritate. Dna era din Edineț și probabil pentru prima dată cu mașina în Chișinău”, susține Mihai Bălan. Acesta precizează că mai este încă internat la spital. „Oricui i se poate întîmpla. Slavă Domnului, că nimeni nu a avut de suferit. Totul a fost corect. Eu voi încerca, așa cum am făcut și pînă acum, să fiu corect în această funcție”, menționează șeful SIS.


Reamintim că luni o mașină a Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în care s-ar fi aflat șeful SIS, Mihai Bălan, a fost implicată într-un accident rutier, care s-a produs la intersecția străzilor Vlaicu Pîrcălab și Alexei Șciusev din capitală. Instituția însă nu a informat opinia publică despre accident, iar șoferița care conducea cealaltă mașină susține că accidentul a fost unul „ciudat” din mai multe puncte de vedere și că cei doi bărbați din BMW au părăsit locul accidentului, pe furiș, fără a se prezenta.

Șoferița automobilului implicat în accident susține că mașina SIS-ului avea viteză excesivă.

”Eu mă ridicam la deal, pe str. Pîrcălab, nu aveam viteză mare. M-am uitat în stînga. Am văzut mașina de departe, dar știu că prin oraș se merge cu 50-60 de km pe oră, credeam că am să trec intersecția. Dar, cum el avea viteză mare, eu am frînat, dar el avînd viteză mare, l-am lovit dintr-o parte”, susține aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?