Pe locuitorii sectorului Botanica îi „așteaptă” o construcție problematică

Pe locuitorii sectorului Botanica îi „așteaptă” o construcție problematică

O construcție cu încălcarea gravă a legislației ar putea demara în curtea unor blocuri de locuit din sectorul Botanica.


Acest lucru fiind urmarea votării la pachet din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pe care consilierii din partea fracțiunii Partidului Socialist (PSRM) o califică drept ilegală. Despre complexitatea situației, cu care ar putea să se confrunte locuitorii cîtorva blocuri de pe bulevardul Dacia și Decebal a relatat luni, 13 martie, consilierul municipal din partea PSRM Alexandr Odințov, relatează NOI.md.

Pe teritoriul unei curți aferente cîtorva blocuri, din apropierea restaurantului McDonalds ar putea fi construit un complex rezidențial multietajat. „Majoritatea în Consiliul Municipal, condusă de Partidul Liberal, a votat în cadrul votării la pachet pentru darea în arendă a unui teren cu suprafața de 17 ari în curtea unor blocuri de pe bulevardul Dacia și Decebal. Blocul ar putea fi construit pe teritoriul unui teren de joacă, unde se plimbă părinții cu copiii din cîteva blocuri din apropiere. Este vorba despre perimetrul blocurilor nr.15, 17, 21 de pe bulevardul Dacia și nr. 80, 82, 82/1 și 84 de pe bulevardul Decebal”, a comunicat consilierul municipal Alexandr Odințov.

Această construcție, potrivit alesului local, ar putea afecta interesele nu doar a locuitorilor, ci și a întreprinzătorilor care activează în cadrul legii. „Actualmente aici se află un magazin mic, al cărui proprietar luase anterior în arendă un teren cu suprafața de doi ari. Însă prin decizia adoptată în cadrul votului CMC arendașul legitim este lipsit de dreptul la acest teren și îl transmite Companiei „Stil Proiect Lux” care este apropiată de conducerea Primăriei. Este atestată o încălcare flagrantă a legii și o urmărire a intereselor anumitor agenți economici, fideli liberalilor. Noi vom monitoriza situația. Mă tem că locuitorii din blocurile din apropiere se vor confrunta cu o altă „durere de cap” în curtea casei sale, așa cum s-a întîmplat pe stradă Milescu-Spătaru”, a concluzionat Odințov.

Precizăm că locuitorii blocului nr.23 din strada Milescu-Spătaru, menționați de către consilierul din partea PSRM, aproape de un an îndeamnă autoritățile locale să acorde atenție construcției ilegale a blocului de pe teritoriul curții lor. „O durere de cap” pentru locuitori au fost acțiunile Companiei „Creativ Invest Grup”, care din iulie 2016 încearcă să construiască blocul nr. 27 din strada Milescu-Spătaru fără a coordona acest lucru cu locuitorii din casa vecină.

Următoarea încercare de a demara construcția a avut loc la 6 februarie, dimineața devreme. Pe terenul problematic, au început lucrările de construcție a unui gard în jurul construcției preconizate. Primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziție de retragere a autorizației de construire pe acest teren, dar lucrările au continuat.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Сергей 17 mar. 12:24

Пусть этот беспредел совершаемый нынешней властью пройдёт через всех кто за них голосовал . В наглую без всяких разрешений ,строят многоэтажки в частном секторе. Гос концелярия отменяет приватизацию земель которую люди имели с1958г .Полное беззаконие. и ничего делать не возможно. Пусть простит меня Господь .Но пусть они будут прокляты все до пятого колена. И деньги эти не пойдут им в прок. Это правительство народу в наказание. Еще святые отцы так говорили . Что одурманенный ложью народ ,имеющий глаза и не видящий имеющий уши и не слыщащий. получит власть . крамолы. бандитов и отбросов. Еслиб это было не так можно былоб усомнится в их пророчествах. А так сомнений нет .

Killemall 14 mar. 18:56

Igor, к сожалению, ничего такого не произойдёт. Власть менялась не раз, но ни один курятник не пострадал.

igor 14 mar. 08:30

Застройщик должен понимать что в случае смены власти его стройка будет снесена без всяких компенсаций.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load

Arhivă de ştiri