Candu: Nu vom admite repetarea luptelor sîngeroase de acum 25 de ani

Candu: Nu vom admite repetarea luptelor sîngeroase de acum 25 de ani

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a transmis un mesaj veteranilor războiului de pe Nistru și rudelor acestora, cu prilejul marcării a 25 de ani de la declanșarea conflictului armat, comunică NOI.md.

Candu a menționat în discursul său că autoritățile nu vor admite repetarea celor patru luni de lupte sîngeroase. „Vom învăța să trăim împreună din nou cu cei din stînga Nistrului”, a declarat Candu.

„Dragi părinți care ați pierdut, acum 25 de ani, copii la război, toți cei care au avut de suferit în urma conflictului, mulți dintre voi ați trăit un sfert de secol cu impresia că ați fost trădați, că acești tineri curajoși care au căzut sau au fost schilodiți în luptele de la Bender și Dubăsari au fost uitați. Nu este adevărat! Numai grație sacrificiului făcut atunci, în 1992, avem puterea să continuăm lupta pentru reîntregirea țării. Polițiștii și voluntarii noștri s-au jertfit pentru reintegrarea țării. Ne-am așezat la masa de discuții cu cei de la Tiraspol, pentru că nu vom admite repetarea celor patru luni de lupte sîngeroase”.

Spicherul s-a arătat convins că soluția pentru rezolvarea diferendului transnistrean poate și trebuie identificată, întrucît „avem o țară mult prea mică pentru a o împărți”.

„Vom acorda un statut acelei părți a țării noastre, care se numește Transnistria. Vom lucra pentru ca toți cetățenii din Republica Moldova să trăiască în pace, în siguranță și acasă, de la Cahul pînă la Camenca, de la Briceni pînă la Slobozia. Avem o țară mult prea mică ca să o împărțim, dar suficient de mare pentru a fi casa tuturor”, a menționat el. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu12 comentari

Пушкарь 11 mar. 15:57
Deleted
Валерий 6 mar. 18:04

Умный от глупого отличается тем,что первый не наступит на те же грабли,а глупый -наступит.Мы стали жить несравненно хуже,чем жили.Большинство выживает,но власть по прежнему упражняется в высокопарных словесах,но ни у кого не хватает духу назвать реальные причины трагедии,прошедших на обеих берегах Днестра.А без этого напряженность и отдаление будут только увеличиваться.
НЕ буду излагать причины.Пусть Мирча Снегур,главный по идиологии КП Молдавии ,учительство наше,часть творческой интелигенции,депутаты того парламента расскажут о своих "подвигах".подготови вших почву для разборок.А нынешние депутаты отчитаются за последнее или предпоследнее место в Европе по уровню жихни

Dan 3 mar. 16:22

/iar formatul 5+2 promovat de PDM poate aduce la rezolvarea conflictului Transnistrean/

Cum anume? Nu repetati prostiile straine, ca papagalul. Credeti, ca UE sau SUA au scopul sa rezolve acest conflict? Nu, ei, din contra, sunt interesati in el.

Cu cit e mai complex formatul, cu atit e mai greu sa gasesti o solutie, care ii aranjeaza pe toti. Eu pot sa va spun suta la suta, ca nici SUA, nici UE nu sunt interesate in rezolvarea acestui conflict. Pe ei ii aranjeaza situatia actuala. Tre sa va invatati sa ginditi, dar sa nu repetati propaganda straina.

Русский 3 mar. 08:11

Ты какаду у Приднестровья спроси хотят они твой статус и верят ли тебе...Вам никто не верит...А войну вы начали,такие нацисты как гимпу

виктор-у 2 мар. 11:55 2 mar. 12:24

а вам сегодняшний марш этих комбанантов-защитничков не напоминает марш полицаев времен ВОВ в Прибалтике ?!

Hariton-у 2 мар. 11:52 2 mar. 12:09

комбананты "пошли" - потому что их согласия не спрашивали - собрали и послали - у кого наглости и подлости было больше те вывозили оттуда грузовиками не только телевизоры и холодильники, - сегодня большинство из них причитают, что они обделены не только в пенсиях, - защитнички - нечего сказать ! :((( на их месте постеснялись бы обворовывать стариков и детей - эти боровы, и требовать для себя преференций за счет учителей и врачей !!! :(

виктор 2 mar. 11:55

А ведь главный виновник войны на днестре это конечно Снегур цветы возложил грехи замаливает только не получится

Hariton 2 mar. 11:52

Și normal că nu trebuie de admis o nouă confruntare sângeroasă pe Nistru. Da și nimeni nu o să mai lupte ca-n 1992. Atunci s-au crezut în anumite idealuri, au plecat cu pieptul înainte să lupte pentru Moldova, dar pe urmă ce a urmat? Au venit nomenclaturiștii comuniști la putere, alde Lucinschi, și au furat statul după propriul plac, lăsându-i pe oameni în drum.

Artemii 2 mar. 11:48

Din pacate nu toti asa cred, sunt alde Dodon care numai ce fac ca hranesc idei care duc la violenta si cine stie ce bardac se mai poate porni de la prostii alde federalizarea tarii, uniuni europene si alte cacaturi.

РМ 2 mar. 11:32

а куда "народноизбранный" подевался - у него свои виды на сближение двух берегов и ...мирное урегулирование ?!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load