Candu: Nu vom admite repetarea luptelor sîngeroase de acum 25 de ani

Candu: Nu vom admite repetarea luptelor sîngeroase de acum 25 de ani

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a transmis un mesaj veteranilor războiului de pe Nistru și rudelor acestora, cu prilejul marcării a 25 de ani de la declanșarea conflictului armat, comunică NOI.md.

Candu a menționat în discursul său că autoritățile nu vor admite repetarea celor patru luni de lupte sîngeroase. „Vom învăța să trăim împreună din nou cu cei din stînga Nistrului”, a declarat Candu.

„Dragi părinți care ați pierdut, acum 25 de ani, copii la război, toți cei care au avut de suferit în urma conflictului, mulți dintre voi ați trăit un sfert de secol cu impresia că ați fost trădați, că acești tineri curajoși care au căzut sau au fost schilodiți în luptele de la Bender și Dubăsari au fost uitați. Nu este adevărat! Numai grație sacrificiului făcut atunci, în 1992, avem puterea să continuăm lupta pentru reîntregirea țării. Polițiștii și voluntarii noștri s-au jertfit pentru reintegrarea țării. Ne-am așezat la masa de discuții cu cei de la Tiraspol, pentru că nu vom admite repetarea celor patru luni de lupte sîngeroase”.

Spicherul s-a arătat convins că soluția pentru rezolvarea diferendului transnistrean poate și trebuie identificată, întrucît „avem o țară mult prea mică pentru a o împărți”.

„Vom acorda un statut acelei părți a țării noastre, care se numește Transnistria. Vom lucra pentru ca toți cetățenii din Republica Moldova să trăiască în pace, în siguranță și acasă, de la Cahul pînă la Camenca, de la Briceni pînă la Slobozia. Avem o țară mult prea mică ca să o împărțim, dar suficient de mare pentru a fi casa tuturor”, a menționat el. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load