Dosarul „Platon”: Trei martori noi, audiați de magistrați

Dosarul „Platon”: Trei martori noi, audiați de magistrați

Trei martori noi au fost audiați în cadrul ședinței de judecată de astăzi, 28 februarie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Buiucani.

Este vorba despre doi șefi de firme și un director de filială a Victoriabank.

Potrivit procurorului Andrei Băieșu, martorii au confirmat declarațiile date în cadrul urmării penale, referindu-se mai amănunțit în legătură cu eliberarea creditelor, calificând aceste detalii importante pentru examinarea dosarului.

În același timp, unul din avocații lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco, consideră că declarațiile martorilor sînt irelevante, nefiind confirmate de acte sau documente. „Au fost audiați trei martori: doi șefi de firme, care cunosc ce companii au profitat de credite și cine sînt proprietarii acestora, și un director de filială a Victoriabank. Acuzarea încearcă prin prezentarea martorilor să convingă magistrații că în spatele companiilor off-shore ce au profitat de credite stă Veaceslav Platon. Prin documente nu s-a confirmat acest fapt”, a conchis avocatul.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, procurorul a venit cu o cerere pentru a fi audiați alți doi martori suplimentar, următoarea ședință fiind programată pentru data de 1 martie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Oleg 28 feb. 20:32

Incet incet... vedem ca se apropie ziua cind si Platon se va alatura de Filat la duba. Sper ca averea acestuia tot va fi sechestrata si banii intorsi la stat. Apoi rind pe rind sa-i apuce de fund si pe cei ce se regasesc in raportul Kroll.

Vova 28 feb. 20:02

De-a lungul timpului, Platon a fost dat în căutare internaţională şi a figurat în mai multe dosare penale, între care pentru asasinate, falsificare de acte, cumpărare de deputaţi şi port ilegal de armă. De ce atita circ cu acest bandit ?

Daniel 28 feb. 19:09

cazul Platon trebuie numaidecît de dus pînă la sfîrșit, interes asupra lui o au și serviciile rusești care tot acest timp i-au generat informație, care a fost posibil de folosit atît în furtul bancar cît și spălătoria rusească, sută la sută convenabilă rușilor

Boris 28 feb. 18:54

Nu mai este nevoie de martori atunci cind sunt asa gen de probe. https://deschide.md/ro/stiri/i nvestigatiii/8197/Caracati%C8% 9Ba-Platon-Popu%C8%99oi-ep4--( DOC)-Registrul-%E2%80%9Econtab ilit%C4%83%C8%9Bii-neagre%E2%8 0%9D-a-sp%C4%83l%C4%83toriei-d in-Ucraina.htm

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load