Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dosarul „Platon”: Trei martori noi, audiați de magistrați

28 feb. 2017,, 17:15   Societate
6167 4

Trei martori noi au fost audiați în cadrul ședinței de judecată de astăzi, 28 februarie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Buiucani.

Este vorba despre doi șefi de firme și un director de filială a Victoriabank.

Potrivit procurorului Andrei Băieșu, martorii au confirmat declarațiile date în cadrul urmării penale, referindu-se mai amănunțit în legătură cu eliberarea creditelor, calificând aceste detalii importante pentru examinarea dosarului.

În același timp, unul din avocații lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco, consideră că declarațiile martorilor sînt irelevante, nefiind confirmate de acte sau documente. „Au fost audiați trei martori: doi șefi de firme, care cunosc ce companii au profitat de credite și cine sînt proprietarii acestora, și un director de filială a Victoriabank. Acuzarea încearcă prin prezentarea martorilor să convingă magistrații că în spatele companiilor off-shore ce au profitat de credite stă Veaceslav Platon. Prin documente nu s-a confirmat acest fapt”, a conchis avocatul.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, procurorul a venit cu o cerere pentru a fi audiați alți doi martori suplimentar, următoarea ședință fiind programată pentru data de 1 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?