Protest la Parlament

Protest la Parlament

Un grup de comercianți a pichetat luni, 27 februarie, clădirea Parlamentului. Protestatarii au declarat că, în condițiile în care muncesc, nu au cum să folosească aparatele de casă și cer să fie ridicată această obligație, transmite IPN.

„Aparat de casă NU!” –  a fost lozinca pe care grupul de protestatari a scandat-o în fața legislativului. Comercianții își doresc ca obligativitatea aparatului de casă să fie exclusă din legislație și, eventual, înlocuită cu o anumită taxă, pe care aceștia spun că sînt gata să o plătească.

Una dintre protestatare a spus că vinde carne într-o hală de la Piața Centrală și nu are cum folosi aparat de casă, inclusiv pentru că prețurile la piață oscilează. „Noi nu le cerem (autorităților, n.r.) condiții de trai, dar le cerem să nu ne pună acest aparat în gît. Pe un metru pătrat este imposibil să lucrezi cu el. Nu avem prețuri stabile, omul se tîrguiește și e concurență, pentru că nu e ca la magazin”, a spus comercianta.

Comercianții spun că se creează impresia că autoritățile au decis să recupereze din contul amenzilor care le sînt aplicate miliardul furat din sistemul bancar. Aceștia au mai spus că dacă demnitarii ar veni măcar pentru o zi să vadă cum e să muncești în locul lor, probabil i-ar înțelege și le-ar crea condiții.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

vasile 27 feb. 20:11

este o minciuna ca in europa sau anulat patentele in Poloniia la piata nu miau inminat nici un bon fiscal la fel si in Franta pur si simplu acolo se apara dreptul omului. In privinta la pensie tot e o minciuna detinatorii de patent in md. platesc fondul social asa ca no faceti pe desteptii in Ucraina si Rusiia au scos aparatele de casa kiar si de la intreprinderile mici si mijlocii le permit oamenilor sa traiasca si sa muncasca. Acesti oameni tot asta cer sa li se permita sa muncasca nu sa fie someri

Hariton 27 feb. 17:18

Hai lăsați că omul cât nu s-ar târgui până la urmă tot achită așa cât cere comerciantul de la început. Nu văd cu ochi buni această cerință de a scoate din obligativitatea legii aparatul de casă. Pentru fiecare produs cumpărat trebuie să ai bon de plată.

Danu 27 feb. 16:39

Mii de motive si scuze, dar ii posibil sa lucrezi cu aparate de casa, doar dorinta sa fie. Pur si simplu nu vor sa iasa din zona de confort, pe cand tinerii acum care isi fac afaceri in comert cu magazine online, au aparate de casa portative mici, care nu necesita mare destptaciune sa le folosesti. E timpul sa fie eliminate patentele date, e tot pentru binele lor, am in vedere aceeasi pensie care o vor primi, de polita medicala. Da pan la urma urmei, impozite vor fi achitate la stat care la randul lor tot vor merge spre imbunatatirea mediului de viata. Povesti de genu ca nu au bani nu ma incalzesc, stiu destul de bine cum se lucreaza la piata, singur am fost vinzator de materiale de constructie si foarte bine se fac banii acolo, de stapani nici nu mai zic, in special cei care aduc contrabanda.

Sorin 27 feb. 15:58

Precis o să ceară pensii, precis o să spună că vor drumuri bune, etc, o să ceară și o să ceară multe de la stat, da iaka de dat ceva în schimb zero, cum să se dezvolte țara asta și să trăim bine dacă nimeni nu vrea să respecte legea și să achite taxe, să de-a bon fiscal, să de-a garanții pe marfa procurată ?

Rudik 27 feb. 15:54

Da cum sa nu sa mincam rah..scump si sa nu poti pe urma sa il returnezi. Bai cei care vindeti carne de porc, voi ati devenit procine in conformitatea cu realitatea. Platiti naibi impozite si nu clacati statul pe urechi precum kalkati oameni de la care cuymparati carnea cu banuti.

Constructiv 27 feb. 15:38

Si cum aceasta tara sa se dezvolte daca nu doriti sa platiti impozite, aceasta o vor cere si altii si cu ce ne vom alege? Pe linga aeasta cereti celor de la guvernare sa incalce legea.

Boris 27 feb. 15:36

Nu achita nici un leu la stat, dar peste vreo 10 ani fix asa vor iesi la proteste si vor cere pensii. Moldoveni prosti.

Ion Voiculescu 27 feb. 15:34

Cel mai trist în această situație că toate aceste persoane vor integrare europeană, dar nimeni din ei nu ține cont că UE a reușit să ajungă la un nivel înalt de trai anume datorită unui sistem fiscal puternic, unde fiecare agent economic contribuie la stat, unde patentele de întreprinzător și-au pierdut locul.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load