X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Protest la Parlament

27 feb. 2017,, 14:22   Societate
5548 8

Un grup de comercianți a pichetat luni, 27 februarie, clădirea Parlamentului. Protestatarii au declarat că, în condițiile în care muncesc, nu au cum să folosească aparatele de casă și cer să fie ridicată această obligație, transmite IPN.

„Aparat de casă NU!” – a fost lozinca pe care grupul de protestatari a scandat-o în fața legislativului. Comercianții își doresc ca obligativitatea aparatului de casă să fie exclusă din legislație și, eventual, înlocuită cu o anumită taxă, pe care aceștia spun că sînt gata să o plătească.

Una dintre protestatare a spus că vinde carne într-o hală de la Piața Centrală și nu are cum folosi aparat de casă, inclusiv pentru că prețurile la piață oscilează. „Noi nu le cerem (autorităților, n.r.) condiții de trai, dar le cerem să nu ne pună acest aparat în gît. Pe un metru pătrat este imposibil să lucrezi cu el. Nu avem prețuri stabile, omul se tîrguiește și e concurență, pentru că nu e ca la magazin”, a spus comercianta.

Comercianții spun că se creează impresia că autoritățile au decis să recupereze din contul amenzilor care le sînt aplicate miliardul furat din sistemul bancar. Aceștia au mai spus că dacă demnitarii ar veni măcar pentru o zi să vadă cum e să muncești în locul lor, probabil i-ar înțelege și le-ar crea condiții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?