X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Rețineri în cazul bebelușului ce urma să fie scos din țară (FOTO/VIDEO)

16 feb. 2017,, 12:00   Societate
2306 0

Trei persoane, printre care și tatăl copilului nou-născut, depistat în punctul de trecere a frontierei de stat ”Leușeni”, au fost reținute, iar procurorii au intentat dosar penal pe marginea acestui caz, transmite NOI.md.

Reținerea a avut loc după ce ieri, 15 februarie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, trei persoane – doi bărbați cu dubla cetăţenie a R. Moldova și României şi o cetăţeană a Germaniei, au încercat să scoată ilegal un copil de doar 12 zile.

În cadrul investigațiilor preliminare s-a stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie în vîrstă de 26 de ani, are alți trei copii minori. În prezent aceasta se află internată într-un spital din mun. Chișinău. Tatăl copilului, în vîrstă de 28 de ani, a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tîlhărie. Ambii părinți sînt originari din mun. Bălți.

Copilul a fost plasat în Centrul de Plasament și Reabilitarea pentru Copii de Vîrstă Fragedă din mun. Chișinău și se află într-o stare satisfăcătoare.

Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de scoatere ilegală a copiilor din țară, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani. Cele trei persoane – cetățeana străină, șoferul și tatăl copilului – au fost reținute pentru 72 de ore.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?