X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum va fi anul 2017, în viziunea Prim-ministrului Pavel Filip

16 feb. 2017,, 08:30   Societate
2496 6

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că 2017 va fi pentru Moldova anul creşterii şi al investiţiilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu ambasadorii ţărilor-partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova: statele-membre ale UE, SUA, Turcia, Elveţia.

"Această platformă comună de discuţii este importantă pentru a efectua un schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii din ţară şi a trasa priorităţile pentru viitor. Anul 2016 a fost un an de gestionare a crizei şi de stabilizare a situaţiei. 2017 va fi anul creşterii şi al investiţiilor", a spus Pavel Filip.

El a vorbit despre principalele realizări ale anului 2016, între care, încheierea unui nou Acord cu FMI, alături de deblocarea ajutorului din partea UE şi a altor parteneri bilaterali, precum România, adoptarea pachetului de legi reformatoare, care a permis consolidarea transparenţei sectorului financiar-bancar, al justiţiei, reducerea barierelor pentru mediul de afaceri, precum şi realizarea Planului Naţional de Acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016 la nivel de peste 87%.

Printre priorităţile agendei de reforme stabilită de Guvern, Premierul a evidenţiat reforma administraţiei publice, în domeniul sănătăţii, în sistemul de achiziţii publice, a ocupării forţei de muncă, a sistemului de salarizare în sectorul bugetar.

"Multe din reforme sînt nepopuliste, dureroase şi ambiţioase, dar absolut necesare pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. Ne vom tine de ele, încercînd să comunicăm cît mai eficient, atît reformele în sine, cît şi sprijinul UE. Pentru mine e foarte important să facem din nou UE populară în Republica Moldova", a subliniat prim-ministrul.

Pavel Filip a solicitat partenerilor de dezvoltare ca "la stabilirea noului cadru de parteneriat strategic să se ţină cont de agenda de reforme a Guvernului".

"Este important ca Moldova sa fie ajutată anume acolo unde are nevoie prioritar de susţinere. Drumul european rămîne proiectul nostru de ţară, de interes naţional, iar guvernarea va face tot ce îi stă în puteri pentru a întoarce încrederea cetăţenilor în parcursul european şi în UE", a declarat Filip.

Ambasadorii şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine Guvernul în implementarea cu succes a reformelor, care au drept scop îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?