Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filip, preocupat de birocrația excesivă din instituții

15 feb. 2017,, 15:36   Politică
3228 7

Premierul Pavel Filip s-a arătat din nou preocupat de birocrația excesivă din instituțiile de stat, în urma unei discuții purtate cu un investitor străin care deține o afacere în Moldova, comunică NOI.md.

Problema a fost pusă în discuție la ședința de astăzi a Guvernului. Filip a cerut Ministerului Muncii să reducă numărul procedurilor birocratice din instituții și să purceadă la reformarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție vizată în plîngerile mai multor investitori străini.

„Am avut ieri discuții cu un investitor serios din Moldova, care mi-a povestit toată procedura care se întîmplă la Biroul Migrație și Azil și la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest investitor de șapte ani este purtat anual pe la instituții, fiind nevoit să prezinte tot felul de acte, să susțină examene, chiar dacă deține funcția de șef la propria întreprindere creată în Moldova. Și alți investitori străini invocă această problemă”, a explicat astăzi Filip.

Șeful executivului le-a dat termen de o săptămînă funcționarilor responsabili să elimine constrîngerile atestate în aceste instituții.

„Dumneavoastră, cei care oferiți servicii cetățenilor, să treceți în revistă toate aceste acțiuni birocratice. Eu am trecut personal acest exercițiu și am obținut rezultate atunci cînd, fiind la Ministerul Tehnologiei Informației, am anulat actele suplimentare necesare pentru eliberarea pașapoartelor”.

Premierul a amintit că anul trecut Guvernul a reușit să anuleze peste 200 de acte permisive, pronunțîndu-se pentru continuarea acestui proces.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?