Pomicultorii vor ieşi vineri la protest

Pomicultorii vor ieşi vineri la protest

Pomicultorii de la nordul Republicii Moldova care au avut de suferit în urma îngheţurilor din aprilie 2016 vor ieşi vineri la o acţiune de protest.


Solicitat de agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect", Alexandru Slusari, a spus că pomicultorii sînt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu doar că nu şi-a respectat promisiunile să sprijine horticultorii, dar nici măcar nu a aprobat Regulamentul privind acordarea compensaţiilor.

Potrivit lui, conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi premierul Pavel Filip au promis de numeroase ori că statul va susţine fermierii. De asemenea, a fost publicat proiectul Regulamentului, care presupune alocarea a 45 mil. lei din fondul de rezervă.

"Ne-am adresat şi consilierului preşedintelui pentru probleme în agricultură şi administraţie publică cu solicitarea de a se implica, însă rezultate nu sînt", a spus el.

INFOTAG precizează: Îngheţurile tîrzii de primăvară, înregistrate pe 26 şi 27 aprilie, au compromis esenţial recolta de fructe în raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani şi, parţial, Soroca. Suprafaţa totală de livezi afectate de îngheţuri constituie 6,42 mii ha, recolta compromisă este aproximativ de 62 mii tone, iar prejudiciile constituie aproximativ 207 mil. lei. Afară de livezi, au mai avut de suferit plantaţiile de sfeclă de zahăr şi de soia.
 
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

ГЕОРГЕ 10 feb. 08:21

Мне страшно смотреть на эту фотографию яблочного сада...Откуда нахрен там может быть урожай,если сад совсем не ухоженный.Эй садоводы-это не лес...это сад!!!Ещё субсидий им...да вы издевайтесь над землёй-чернозём!!!Надо вернутся к колхозам,совхозам...где были садоводы настоящие а не хапуны!Хапнул на шару сады...а дальше ждёт субсидий...мудро для них!!!Вы давайте трудитесь и ухаживайте за садами и будет вам и урожай!!!

Пророку 9 фев. 17:55 9 feb. 18:13

Слусарю нужно денежки возвращать за незаконно полученные субсидии через подставные зявки - иначе ему с/х производители подставленные его мошонку на уши ему натянут - вот он теперь и мутит воду уже с другими ... А то, что садоводство в Молдове не может убыточным - это бесспорно - там каждый кв.м должен работать на арендатора, - только вот такие слусари спецом занижают цену на молдавскую продукцию и скупают ее по дешевке - потом перепродают уже с 2-й наценкой, - а производители и налоги и кредиты и проценты сами при этом должны выплачивать - вот такие у нас "сосиаторы" хитропые!
Отец был садовником на целине - так не только село - полрайона кормилось с того сада ...а морозы там под 40-50 зимой были ...

Пророк 9 feb. 17:55

Молдова сама попрошайничает и к этому приучила сельхоз производителей. А слабо садовода самим заботиться о защите садов от заморозков! Если кто не знает, то скажу, что наши предки в недалеком прошлом, заранее готовились к заморозкам, жгли листья и все остальное, при угрозе
И другие методы. А тут как что не так, то сразу давай компенсации. А откуда деньги взять?? Не пытались думать. Кредиты М В Ф, надо возвращать, а в стране ничего не работает

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load