Pomicultorii vor ieşi vineri la protest

Pomicultorii vor ieşi vineri la protest

Pomicultorii de la nordul Republicii Moldova care au avut de suferit în urma îngheţurilor din aprilie 2016 vor ieşi vineri la o acţiune de protest.


Solicitat de agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect", Alexandru Slusari, a spus că pomicultorii sînt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu doar că nu şi-a respectat promisiunile să sprijine horticultorii, dar nici măcar nu a aprobat Regulamentul privind acordarea compensaţiilor.

Potrivit lui, conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi premierul Pavel Filip au promis de numeroase ori că statul va susţine fermierii. De asemenea, a fost publicat proiectul Regulamentului, care presupune alocarea a 45 mil. lei din fondul de rezervă.

"Ne-am adresat şi consilierului preşedintelui pentru probleme în agricultură şi administraţie publică cu solicitarea de a se implica, însă rezultate nu sînt", a spus el.

INFOTAG precizează: Îngheţurile tîrzii de primăvară, înregistrate pe 26 şi 27 aprilie, au compromis esenţial recolta de fructe în raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani şi, parţial, Soroca. Suprafaţa totală de livezi afectate de îngheţuri constituie 6,42 mii ha, recolta compromisă este aproximativ de 62 mii tone, iar prejudiciile constituie aproximativ 207 mil. lei. Afară de livezi, au mai avut de suferit plantaţiile de sfeclă de zahăr şi de soia.
 
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load