X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Autoturisme cu acte falsificate, reținute la frontieră

27 ian. 2017,, 15:15   Societate
4968 1

Trei conducători auto sînt documentați de către angajații Poliției de Frontieră, pentru folosirea actelor falsificate, notează NOI.md.

Cazurile au fost înregistrate în timpul controlului trecerii frontierei de stat, prin punctele de trecere Giurgiulești-Galați, Costești-Stînca și Tudora-Starokazacie.

Prima ilegalitate a fost comisă de un cetățean al României, care a prezentat pentru autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, o împuternicire notarială falsificată. Șoferul a relatat că nu cunoștea despre falsul în act, deoarece a perfectat documentul prin intermediul unui cunoscut.

Același tertip, falsul în procura auto, l-a folosit și un moldovean, el fiind identificat în această dimineață în punctul de trecere Costești. În cadrul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au stabilit mai multe semne de falsificare a procurii franceze. Stăpînul mașinii a declarat că nu știa despre cele depistate, pentru că nu participase la perfectarea documentului

În cel de-al treilea caz, șoferul cu mașina, înmatriculată în Bulgaria, folosea revizia tehnică și asigurarea auto Carte Verde, falsificate. În punctul de trecere Tudora, polițiștii de frontieră au observat în timpul verificării mijlocului de transport neconcordanțe ale elementelor distinctive din revizia tehnică.

Pentru infracțiunea fals în acte aceștia riscă amendă în mărime de pînă la 300 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau pedeapsă cu închisoare de pînă la 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?