Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Apelul PLDM în legătură cu riscul deturnării cursului european

24 ian. 2017,, 10:25   Politică
5592 15

Liberal-democrații îndeamnă forțele proeuropene să facă front comun împotriva tentativelor de deturnare a cursului european, notează NOI.md.


Potrivit conducerii PLDM, în spatele declarațiilor triumfaliste ale guvernării se ascund, de fapt, abateri grave de la normele și valorile democratice. În opinia lor, dacă această situația va fi admisă în continuare, există riscul abandonării parcursului european.

„Asistăm la restrîngerea drepturilor și libertăților general umane. S-au întețit atacurile asupra presei libere, din nou sînt intimidați jurnaliștii, ca pe vremea guvernării comuniste, dreptul cetățenilor la informare este limitat, justiția este selectivă și la comandă. În contextul de mai sus, devine clar că fără un front comun al forțelor politice cu adevărat proeuropene această situație va perpetua, existînd riscul de deturnare a cursului de integrare în UE”, susțin membrii formațiunii.

Subiectul a fost pus în discuții în cadrul unei întrevederii a conducerii PLDM cu directorul biroului Fundației Konrad Adenauer (KAS) pentru România și Republica Moldova, Martin Sieg. Părțile au mai abordat situația social-politică din țară și perspectivele de colaborare a partidelor de centru-dreapta și a celor proeuropene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?