Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentantul OSCE: Am văzut noi probleme şi noi abordări

20 ian. 2017,, 13:15   Politică
2424 0

Reprezentantul special al Preşedinţiei austriece în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim, speră că anul 2017 se va încununa cu succese reale în cadrul negocierilor pentru reglementarea transnistreană".

Ieri, într-o conferinţă de presă susţinută după întrevederile cu reprezentanţii conducerii autoproclamatei RMN, el a spus că "succesul se bazează pe eforturile comune ale partenerilor atît în procesul de negocieri în formatul "5+2", cît şi în unele probleme în afara acestuia, dacă vor fi implementate soluţiile pe care părţile le vor considera drept acceptabile".

"Am discutat aceleaşi probleme care au fost şi în anul trecut, în timpul Preşedinţiei Germaniei în OSCE. De asemenea, am văzut noi probleme şi noi abordări şi sînt convins că, dacă părţile vor da dovadă de puţină flexibilitate, vom vedea şi rezultate reale. Cred că în acest an reuniunile în formatul 5+2 vor fi mai multe decît una şi anume de aceea ne întîlnim în ianuarie", a spus diplomatul.

În acelaşi timp, el a menţionat că "nu este suficient doar să discutăm oarecare abordări generale, filozofice pentru soluţionarea problemelor".

"Trebuie să vedem că părţile sînt real pregătite pentru atingerea unor înţelegeri şi implementarea lor, precum şi să vedem susţinerea partenerilor internaţionali în acest proces", susţine Wolf Dietrich Heim

Principalul negociator al Transnistriei, ministrul de externe, Vitali Ignatiev, consideră că "domnului Heim i-a revenit «o moştenire» destul de complicată sub forma problemelor acumulate anterior".

"Dar noi nu avem insuficienţe de proiecte sau modele de decizii: majoritatea momentelor problematice dispun de iniţiative propuse de partea transnistreană, care ţin cont de recomandările internaţionale. Peste două săptămîni aşteptăm vizita preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Sebastian Kurz. Sper că în cadrul acestei întrevederi vom continua activitatea în baza agendei extinse a procesului de negocieri", a menţionat Ignatiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?