X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Nou-născuți la Grădină Zoologică din Chișinău. ВИДЕО

30 mar. 2013,, 09:33   Societate
4430 0
Foto : noi.md
Odată cu venirea primăverii, animalele de la Grădina Zoologică din Chișinău au născut noi urmași. Primii s-au născut la mufloni (berbeci de munte), canguri și suricate.
"La grupul muflonilor, format din 12 indivizi, s-au născut deja 4 pui. Primul-născut este de sex feminin și a fost numit Valentinka, întrucît a apărut pe lume la 14 februarie. Ceilalți puișori încă nu au nume. Și, deși au cel mult o lună, ei au prins la puteri, sînt independenți și locuiesc cu grupul comun de mufloni", a declarat pentru NOI.md Olga Iuzvac, secretar științific al Grădinii Zoologice.

Personalul Grădinii Zoologice s-a bucurat și de apariția pe lume a suricatelor. Doi pui au fost născuți de perechea de suricate Tina și Tioma, dăruiți la sfîrșitul anului trecut de Grădina Zoologică din Tallinn. "Pînă acum, ei nu erau în expoziția noastră și faptul că deja s-au născut acești pui demonstrează că la Grădina Zoologică sînt create condiții bune pentru reproducere", a spus Olga.

Animalele au doar aproximativ două săptămîni, ele trăiesc într-un container cald și nu sînt încă disponibile pentru ochii vizitatorilor.

Și cangurul poartă în marsupiu un pui destul de mic. Acesta are acum aproximativ 3 luni. După cîteva săptămîni, puiul va ieși din punga mamei și va fi al treilea cangur născut la Grădina Zoologică din Chișinău.

Potrivit colaboratorilor Grădinii Zoologice, în această primăvară, animalele vor naște un număr mare de pui.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?