Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Petrenco și susținătorii lui, lăsați sub control judiciar

13 ian. 2017,, 10:30   Societate
2927 0

Solicitarea avocaților lui Grigore Petrenco și celor șase susținători ai săi a fost respinsă de Curtea de Apel (CA).

Astfel, decizia Judecătoriei Rîșcani care a dispus menținerea opozanților sub control judiciar a fost lăsată în vigoare. Acest fapt a fost comunicat la finalul ședinței CA de către avocatul Eduard Rudenco, citat de NOI.md.

Avocatul grupului Petrenco și-a exprimat dezacordul față de decizia judecătorilor Curții de Apel. „Am avut o mică speranță că Curtea va adopta o decizie legală și motivată. Din păcate, acest lucru nu a fost făcut. Mai mult decît atît, a fost lăsată în vigoare hotărîrea instanței (din sectorul Rîșcani – nota red.), pe care noi o considerăm ca fiind ilegală și absolut nemotivată din punct de vedere juridic”, a declarat jurnaliștilor Eduard Rudenco la finalul ședinței.

Reprezentanții apărării lui Grigore Petrenco și grupului de susținători ai lui intenționează din nou să apeleze la instanța de judecată cu cererea de a anula măsura de reprimare. „Vom reveni în instanța de fond, vom depune o cerere privind anularea măsurii de reprimare pentru inculpații și, în general, vom continua să luptăm cu acest regim. Dacă nu mă înșel, următoarea ședință de judecată în dosarul lui Petrenco va avea loc la 26 ianuarie. Pînă atunci nu pot spune nimic altceva”, a menționat avocatul Rudenco.

Precizăm că președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, lider al Mișcării „Blocul roșu”, Grigore Petrenco, și cei șase susținătorii ai lui au fost reținuți după protestele din 6 septembrie 2015 din fața Procuraturii Generale. Pe 22 februarie 2016 această măsură de reprimare a fost înlocuită cu arest la domiciliu.

În luna aprilie a anului trecut, prin decizia Judecătoriei Rîșcani, opozanții au fost eliberați din arest la domiciliu și transferați sub control judiciar. Ulterior a fost ridicată și interdicția de părăsire a Chișinăului, menținîndu-se în vigoare interdicția de a părăsi țara.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?