Timofti, mai sincer ca niciodată: Am făcut o declarație la emoții

Timofti, mai sincer ca niciodată: Am făcut o declarație la emoții

Nicolae Timofti susține că pe parcursul anilor de activitate a făcut mai multe greșeli, iar una dintre ele l-ar fi vizat direct pe Vlad Plahotniuc.

Despre greșelile făcute, președintele a vorbit într-un interviu acordat în ultima zi de mandat.

„În atîția ani de activitate pot fi identificate mai multe. Una este legata de faptul că am avut încrederea că instituțiile își fac treaba în anumite momente importante, dar, de fapt, am fost indus în eroare de unii șefi de instituții – situație valabilă și pentru cazul sistemului bancar.

Apoi, poate am greșit că nu am verificat uneori suficient de profund informațiile pe care le aveam în legătură cu conflictele din interiorul coaliției de guvernare. Nu am vrut niciodată să mă implic politic și am considerat că nu trebuie să forțez lucrurile.

Azi însă cred că nu trebuia să ezit, trebuia să-mi impun punctul de vedere și, poate, am fi evitat anumite situații. Au mai fost unele reacții ale mele, poate mai emoționale, generate de situațiile fierbinți în care ne aflam”, afirmă Timofti.

Cît despre greșeala care îl vizează pe Plahotniuc, acesta spune: „Mă refer aici la situația când candidatura lui a fost înaintată la funcția de premier. Atunci am făcut unele declarații fără să le verific suficient înainte.

Dacă vă amintiți, a fost o referință a mea la o anumită presiune pe care ar fi exercitat-o cineva asupra mea, la o amenințare precum că se fac dosare familiei mele (era vorba de fiul meu, de fapt). Am făcut aceasta declarație la emoții. Mai târziu am avut dovada că informația pe care de care dispuneam nu era adevărată, am fost indus în eroare de cineva foarte apropiat, din motive pe care nu vreau să le expun public.

I-am spus ulterior și lui Plahotniuc ca n-am avut dreptate atunci și că politica e politică. M-am gândit că e bine să corectez acea eroare printr-o declarație publică, la o ocazie potrivită, precum este acest interviu.

Cu atît mai mult că informația despre care vorbim a fost intens speculată, a fost subiect de dezbatere în spațiul public și a ajuns și la ambasadorii străini acreditați în Republica Moldova. Poate am mai luat și alte decizii neinspirate și timpul încă nu și-a spus cuvântul… Acum nu le realizez, dar, dacă se va întâmpla aceasta, nu voi ezita să le corectez, să recunosc că le regret”, a mai declarat Nicolae Timofti.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Валера 30 dec. 2016,, 17:36

Как такое может быть чтобы президент страны сделал такое сообщение - Я никогда не хотел вмешиваться в политику

в точку... 22 dec. 2016,, 17:40

Назначение на пост президента Николае Тимофти объяснялось целью преодоления ,,политического кризиса" в Молдове.
Время поставило вопрос:
что это было, преодоление политического кризиса или освоение бюджета на содержание ,,президентской структуры"...
Данное заявление скорее говорит о том, что члены президентуры
являлись зрителями на протяжение почти пятилетнего периода в плохом спектакле....

Vova 22 dec. 2016,, 15:43

Ca să poti conduce cu un popor şi o ţară trebue să ai încelepciune!!! Numai că ţncepunul înţelepciunii este teama de Dumnezeu.
7 Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura. ( Prov 1:7).
Cînd la investirea în funcţie, îtrebat de jurnălişti: "Ce atîrnare are faţă de Biblie?" A răspuns: " Am citit-o!" A devenit totul clar, iar cîd, "cel mai mare erou" al acestui neam a afirmat: " Acest preşedinte este dat de dumnezeu", a devenit totul clar, cine este dumnezeul lor. Măcar să fi folosit din înţelepciunea acestui popor şi să fi cunoscut basmul despre păsnor şi lup, ar fi fjst altfel.

Николае 22 dec. 2016,, 15:09

Да кому итересно твоё мнение!!? Натворил дел,продал Молдавский НАРОД Румынам... Уходи с богом и пусть господь с тебя спросит за твои "ошыбки".

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load