X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

În Moldova ar putea fi inițiată procedura de lichidare a unor primării

4 mar. 2013,, 10:50   Politică
6371 2
Foto: primaria.md
Membrii Partidului Socialiștilor atenţionează că vor organiza proteste în masă, în cazul în care Guvernul va începe lichidarea primăriilor. Socialiştii consideră că reforma teritorial-administrativă pe care o propune reprezentantul Fondului Monetar Internațional în Moldova, Tokhir Mirzoev, va produce un cutremur social pe întreg teritoriul republicii. Propunerea FMI de a reduce numărul primăriilor în raioane este din categoria “reformelor antisociale”, pe care guvernarea AIE le-a înfăptuit pînă acum. Igor Dodon declară că, dacă guvernarea “va înghiţi găluşca de la FMI” şi va începe să închidă primăriile, socialiştii vor organiza acţiuni de protest în masă.

„Am trecut odată prin experienţa tristă a anului 1999, cînd reforma administrativ-teritorială de atunci a transformat cele peste 30 de raioane în 10 judeţe. Acea reformă a fost nereuşită şi antisocială. La fel poate fi catalogată intenţia FMI de a reduce numărul primăriilor”, susține sursa citată.

Amintim că reprezentantul FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev, a declarat că Guvernul AIE urmează să implementeze, în contextul strategiei de descentralizare, o reformă teritorial-administrativă, care prevede lichidarea mai multor primării la nivel de întreaga republică. Această reformă ar contribui, potrivit lui, la economisirea banilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?