X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Mihai Cîrlig: „CMC este vinovat că Primăria a mai pierdut un imobil”

21 feb. 2013,, 16:16   Societate
4427 0
Foto: noi.md
Imobilul de circa 500 metri pătrați, care aparține S.A. „Speranța Unic”, întreprindere ce se subordonează Primăriei Chișinău, a fost pierdut de municipalitate din cauza Consiliului Municipal. Despre aceasta, a declarat pretorul sectorului Rîșcani, Mihai Cîrlig, într-un interviu acordat pentru NOI.md.

Potrivit lui Cîrlig, problema respectivă datează deja de doi ani. În 2010, Consiliul Municipal Chișinău a numit cinci membri ai Consiliului de Administrare al „Speranța Unic”, printre care și Cîrlig, pentru a soluționa problemele cu care se confrunta întreprinderea.

„În urma unor cercetări, s-a constatat că conturile bancare ale întreprinderii erau blocate, iar imobilele pe care le deține – sechestrate. Și în acele condiții instituția nu putea activa”, a spus Cîrlig.

El declară că după ce au fost depistate problemele, a fost propus un studiu de fezabilitate pentru înlăturarea lor. Acesta, împreună cu alte informații despre activitatea întreprinderii, a fost prezentat Consiliului Municipal Chișinău.

„Informația a fost trimisă către CMC, însă, timp de doi ani, nu s-a luat nici o decizie în privința activității acestei întreprinderi”, a afirmat Cîrlig.

Potrivit lui, în 2010, întreprinderea avea peste 30 de litigii în judecată cu creditorii, partenerii și, iar imobilul de circa 450 de metri nu a fost cumpărat, așa cum susținea luni șefa Direcției juridice a Primăriei, Diana Gurschi, ci înstrăinat în mod silit, în urma unei hotărîri judecătorești.

„Un creditor a dat în judecată întreprinderea pentru întoarcerea surselor financiare, iar instanța a i-a dat cîștig de cauză. Sentința stipula că, dacă nu vor fi achitate datoriile, un imobil din posesia „Speranța Unic” va fi supus vînzării silite. Ceea ce s-a și întîmplat cu imobilul de peste 450 de metri pătrați”, a menționat Cîrlig.

El susține că, după ce a fost emisă sentința de judecată, la fel a anunțat CMC ca să ia atitudine, însă Consiliul de Administrare nu a primit niciun răspuns.

„Conform deciziei de judecată, s-a prezentat executorul judecătoresc care a anunțat sechestrarea imobilului și supunerea vînzării”, a mai spus Cîrlig.

Mai mult, Cîrlig susține că și de această dată a anunțat CMC despre ultimatum, însă reacția a fost nulă, astfel că bunul imobil a fost vîndut în baza hotărîrii de judecată.

„CMC trebuia să ia atitudine atîta timp cît deține pachetul majoritar de acțiuni al întreprinderii „Speranța Unic”. Era nevoie de o implicare și gestionare mai responsabilă față de aceste probleme”, a specificat Cîrlig.

Atitudine nu s-a luat nici atunci cînd Cîrlig a fost raportor în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.
„Circa 30 de procese verbale au fost transmise în CMC, dar reacția a fost zero”, a adăugat Mihail Cîrlig.

Referitor la indicațiile primarului general Dorin Chirtoacă, care a solicitat luni să atace în instanță și să recupereze imobilul, Cîrlig a zis că Primăria a înaintat deja cererea care ar putea face posibil acest lucru.

Cît despre afirmațiile Dianei Gurschi precum că imobilul respectiv aparține fiului administratorului companiei „Speranța Unic”, Cîrlig spune că acest lucru este imposibil, deoarece directorul are 30 de ani.
„Speranța Unic”, la momentul actual, deține trei imobile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?