Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Primăria Chișinău din nou pierde proprietăți publice de milioane

18 feb. 2013,, 11:14   Societate
5639 1
Foto: chisinau.md
Primăria municipiului Chișinău a fost înstrăinată de un imobil de circa 500 de metri pătrați, valoarea căruia constituie 10 milioane de lei. Despre acesta a anunțat în cadrul ședinței Consiliului municipal șefa Direcției juridice, Diana Gurschi, notează NOI.md. Potrivit ei, este vorba de un imobil din posesia SA ”Speranța Unic”, al cărui pachet majoritar de acțiuni îl deține Primăria.

Jurista de la Primărie susține că cel care a primit imobilul este chiar fiul administratorului companiei. Gurschi a spus că dosarul a fost transmis în instanța de judecată. “Aceste contracte nu au reușit să fie înregistrate, ceea ce înseamnă că mai ușor va avea loc rezilierea lor”, a menționat Gurschi. Potrivit ei, prin judecată acest imobil va putea fi recuperat.

La rîndul său, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus că, în perioada apropiată, Primăria va purcede la schimbarea conducerii societății pe acțiuni pentru a nu admite situații similare.

Menționăm că aceasta nu este singura situație cînd Primăria este deposedată de teren. Instituția a fost impusă, prin decizie de judecată, să transmită un teren (insulă) de pe lacul ”La Izvor” în posesia proprietarului restaurantului omonim din apropriere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?