X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Se va îndeplini oare profeţia despre sfîrşitului lumii după plecarea Papei Benedict al XVI-lea?

17 feb. 2013,, 11:00   Externe
6333 0
Foto: blogspot.com
Papă al Romei poate deveni un african: iar după aceasta trebuie să vină sfîrşitul lumii.

În secolul al XII-lea un sfînt a descris într-o singură frază aflarea în Scaunul Papal a fiecăruia dintre cei 112 de Papi ai Romei, începînd cu Celestin al II-lea și pînă la a ce a de-a Doua Venire.

Următorul după Papa Benedict al XVI-lea al Romei trebuie să fie şi ultimul papă înainte de sfîrșitul lumii. Despre asta vorbeşte de profeția Sf. Malachi. În secolul al XII-lea sfîntul a descris cu cîte o singură frază pe fiecare din cei 112 de papi, începînd cu Celestine II-lea (ales în 1143) și pînă la cea de-a Doua Venire. Potrivit interpretării celei mai răspîndite profeții, penultimul papă este actualul papă al Bisericii Catolice ‒ Papa Benedict al XVI-lea, care este considerat a fi ultimul din lista Sf. Malachi cu fraza „De Gloria Olivae” („Gloria Măslinului"). Conform profeției, în timpul aflării în Scaunul Papal a ultimului papă „Petrus Romanus” (Petru Romanul), se vor întîmpla următoarele:

Reprezentanţii caselor de pariuri, cred că cel mai probabil succesor al Papei Benedict al XVI-lea este Peter Kodwo Appiah Turkson din Ghana. Papa Benedict al XVI-lea a șocat lumea abdicînd de la Scaunul Papal. Între timp, reprezentanţii caselor de pariuri îndeamnă să se facă pariuri pe cine îl va succeda pe Papa Benedict al XVI-lea, care şi-a anunțat abdicarea pe Sfîntului Scaun.

Agenţia irlandeză de pariuri Paddy Power a propus să se parieze bani nu numai pe cine va alege conclavul cardinalilor, ci, de asemenea, din ce țară va fi noul Papă și ce nume îşi va alege noul Papă. Cel mai probabil succesor al lui Benedict al XVI-lea, reprezentanţii caselor de pariuri irlandeze îl consideră pe cardinalul de culoare din Ghana ‒ Cardinalul Peter Kodvo Appiaha Tarksona - pariurile pentru candidatura lui se acceptă cu coeficientul de 5/4.

Papa Benedict al XVI-lea îşi va petrece tot restul vieții la mănăstire. În același timp, locul cel mai probabil al originii următorului Papă este Italia (5/4), urmată de Africa (2/1), pe locul al treilea – Canada (5/2). În calitate de nume pentru Scaunul Papal, noul pontif, cel mai probabil, va alege numele de Petru, deși conform tradiției Papii nu-şi aleg pentru sine numele primului episcop al Romei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?