Toate știrile
Externe
5:00 19.07.2024

China susţine rezolvarea problemei Orientului Mijlociu prin soluţia celor două state

Aplicarea eficientă a soluţiei celor două state reprezintă singura cale de rezolvare a problemei Orietului Mijlociu, a declarat reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Fu Cong.

Principala cauză a conflictului neîntrerupt din ultimii zeci de ani dintre Palestina şi Israel este că soluţia celor două state nu a fost pusă în aplicare, iar drepturile naţionale ale palestinienilor la înfiinţarea independentă a unui stat nu au fost asigurate. Gaza aparţine Palestinei şi palestinienilor.

{{758467}}China sprijină cu fermitate înfiinţarea statului palestinian şi guvernarea ţării de către palestinienii în mod independent, sugerînd că trebuie convocată o conferinţă de pace internaţională de o amploare mai mare, cu o autoritate mai mare şi cu o eficienţă mai mare şi trebuie stabilite calendarul de rezolvare şi foaia de parcurs privind aplicarea soluţiei celor două state. Încetarea imediată şi permanentă a focului este o măsură necesară salvării vieţilor, iar extinderea accesului umanitar reprezintă o nevoie urgentă pentru ameliorarea dezastrului umanitar din Fîşia Gaza, a menţionat Fu Cong.

Mai multe știri