Toate știrile
Externe
16:00 27.07.2024

Piaţa chineză de smartphone-uri crește în fiecare an

Producătorul de iPhone-uri Apple a fost scos din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din China, în trimestrul al doilea, pe măsură ce crerște concurenţa venită din partea brandurilor autohtone, precum Huawei.

Cota de piaţă a producătorului Apple în China a scăzut la 14% în trimestrul al doilea, arată un raport, de la 15% în primul trimestru şi 16% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

{{734679}}Producătorul de iPhone-uri, care a fost al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului trecut, a coborît pe locul şase, cu aproximativ 9,7 milioane de livrări de telefoane, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Livrările Apple au fost în declin din primul trimestru, cînd au scăzut cu 25% de la an la an, la 10 milioane de telefoane. Strategiile vînzătorilor chinezi pentru produse high-end şi colaborarea lor profundă cu lanţurile de aprovizionare locale încep să dea roade în funcţiile hardware şi software.

În general, piaţa chineză de smartphone-uri a crescut cu 10% de la an la an în al doilea trimestru, livrările depăşind 70 de milioane de unităţi.

Mai multe știri