Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Opoziția a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărîre care vizează Referedumul

16 mai. 10:40   Politică
1791 0

Deputat Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Propunerea a stîrnit discuții aprinse în timpul ședinței legislativului.

”Doamna președinte a declrat că nu exisăt nevoie unui referendum. RM chiar dacă a fost dat startul negocierilor încă în luna decembrie, pînă la ziua de astăzi nu a început negocierea, noi nu avem ce pune în fața alegătorilor ca ei să aibă dreptul constituțional, legal dacă este bine să se pronunțe pentru sau împotriva acestui referendum. Ulterior după ce se va negocia și vor fi clare regulile de joc, doar atunci ar fi cazul de organizat un astfel de referendum. ”, a spus Novac.

Drept răspuns, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate a prezentat mai multe documente care confirmă că de-a lungul anilor mai mulți deputați, inclusiv cei care acum se află în opoziție au cerut și au susținut aderarea Republicii Moldova la UE.

”Vreau să demonstrez că există consens politic în Republica Moldova, am aici documente importante aprobate de Parlament prin care este demonstrat convingător că toate forțele politice au pledat de-a lungul anilor pentru integrarea europeană a poporului Republicii Moldova”, a spus Druță.


La rîndul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu a îndemnat deputații să voteze împotriva inițiativei lui Grigore Novac.

”Ani de zile ați spus trebuie poporul să se pronunțe, cu această ocazie noi o să votăm proiectul 125, dar haide-ți să îi dăm un ”Nu” domnului deputat”, a spus Grosu.

Drept rezultat, inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi și a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

11
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?