X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4058

Olesea Stamate: CNA trebuie curățată de factorii toxici

19 oct. 2023,, 13:00   Politică
5041 0

Cîteva zeci de ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) au plecat sau au fost rugați să plece, însă instituția trebuie curățată în continuare.

Este opinia Olesei Stamate, președintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunităț, și a fost expusă în cadrul unei emisiuni, anunță anticorupție.md

Stamate spune că aproximativ 40 de angajați ai CNA reprezintă factorii „toxici și corupți”, care împiedică dezvoltarea instituției.

„Admit că instituția, încă, mai trebuie curățată. Circa 40 de angajați au fost rugați să plece, sau au plecat deja, dar mai sînt persoane care ar trebui să plece. CNA trebuie curățată de factorii toxici”, a menționat Olesea Stamate.

Șefa Comisiei juridice a explicat și procedura de numire a unui nou director CNA, după ce Iulian Rusu a depus cerere de demisie. Astfel, urmează ca cererea să fie aprobată de Parlament. Stamate spuen că nu ar fi oportună instituirea unui interimat.


Anunțul despre demisia lui Iulian Rusu a fost făcut de președintele Parlamentului, pe 10 octombrie curent. Igor Grosu a scris, pe pagina sa de socializare, că „în timpul apropiat vor fi făcute propuneri pentru numirea unui nou director al CNA”.

Șeful legislativului a menționat că așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA sînt creșterea vitezei de investigare a actelor de corupție, stoparea fluxurilor financiare ilegale și asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării CNA și curățării instituției de practici și personaje nocive.

1
1
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?