Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Încă un candidat la funcția de judecător la CSJ, susținut de Consiliul Superior al Magistraturii

16 mai. 11:44  
2441 0

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, Vladislav Gribincea, anunță instituția.

La 16 mai membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului Vladislav Gribincea la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

„ Vladislav Gribincea este candidatul, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM”, anunță CSM.

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că candidatul vizat corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023.

Pînă în prezent, din cele 15 rapoarte ale Comisiei de evaluare externă recepționate, CSM a aprobat 11, iar în 3 s-a constatat nepromovarea evaluării de către candidați.


Vladislav Gribincea este director de program în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). El a promovat evaluarea Comisiei Vetting potrivit raportului din 11 aprilie curent. Anterior, Gribincea a fost președinte al CRJM, ONG pe care l-a fondat.

0
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?