X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Bursa de Valori a Moldovei poate relua licitaţiile

15 mai. 2015,, 14:15   Economie
2942 1
Foto: noi.md
Bursa de Valori a Moldovei (BVM) a primit de la Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) licenţă pentru desfăşurarea activităţii de operator al pieţei şi permisiune pentru crearea, gestionarea şi exploatarea pieţei regulate.

Potrivit agenţiei "Infotag", hotărîrea în cauză a intrat în vigoare vineri, după ce a fost publicată în Monitorul oficial. Conform deciziei, documentele au fost eliberate bursei pentru un termen nelimitat.

De asemenea, CNPF a aprobat Regulile pieţei regulate, adoptate în aprilie de consiliul BVM, cu excepţia a trei prevederi.

Bursa şi societăţile investiţionale urmează să asigure respectarea cerinţelor privind accesul distanţat la efectuarea tranzacţiilor cu instrumente financiare pe piaţa regulată. Pentru licenţa şi permisiunea primită, BVM trebuie să transfere la CNPF 30 de mii de lei.

Din cauza lipsei de licenţă, bursa deja de cîteva luni nu a mai desfăşurat licitaţii. Următoarele cele mai mari licitații vor avea loc săptămîna viitoare. Astfel, la licitaţia din 19-22 mai, în cadrul primei runde de privatizări din anul curent, Agenţia Proprietăţii Publice va scoate pachete de acţiuni deţinute de stat la 24 de societăți pe acțiuni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?