X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Stamate, despre mandatul anulat de la Căușeni: Este o situație ciudată

22 noi. 2023,, 11:45   Politică
4904 1

Decizia de a declara nevalid mandatul primarului reales de la Căușeni este „ciudată”.

Cu o asemenea reacție a venit Olesea Stamate, deputată, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități în Legislativul Republicii Moldova, transmite Știri.md.

„Este o situație ciudată, într-adevăr, deoarece din momentul în care persoana este și, din cîte înțeleg eu este, cu act de constatare rămasă definitiv, respectiv și irevocabil nu mai poate fi contestat, persoana ar fi trebuit să fie în lista în care să nu i se permită să candideze”, a declarat deputata în platoul Vocea Basarabiei.

Stamate a declarat că se va implica și va analiza criza provocată la Căușeni.

„Mă întreb și eu de ce s-a întîmplat acest lucru, fiindcă în mod firesc, dacă îi permiți omului să candideze, înseamnă că a fost declarat cîștigător și are mandat. În momentul în care are o restricție de a deține această poziție, înseamnă că nu ar fi trebuit să poată candida. O să examinăm și noi această situație, o să vedem dacă este undeva vreo confuzie la nivel de legislație și de ce a fost posibilă această situație și, dacă va fi necesar, legislativul va interveni, dar vreau să vedem mai întîi ce zice legea”, a mia adăugat deputata.


Reamintim că mandatul primarului reales la Căușeni a fost declarat nevalid de către CEC.

Potrivit membrilor CEC, decizia a fost luată în urma unor demersuri depuse de doi contracandidați.

În urma acestui scandal, liderul Platformei DA a anunțat că va convoca Consiliul Național Politic unde se va discuta organizarea unui protest.

1
6
5
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?