Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Nu exclud că peste Prut se pregătesc planuri de destabilizare a Moldovei

29 dec. 2017,, 10:30   Politică
6280 20

Președintele Igor Dodon susține că anul 2018 va fi mai tensionat decît 2017, pe fondalul luptei dintre Președinție și majoritatea parlamentară, dar și al riscurilor de destabilizare din afara țării, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV.

„Depinde cît de departe vor să ajungă cei care la anul vor sărbători 100 de ani de la unirea Moldovei cu România, pe care eu o consider acapararea Basarabiei. Eu nu exclud că peste Prut există diferite planuri de destabilizare, iar aici trebuie să fim foarte atenți. Desigur că pentru mine rămîne o dilemă cum se va comporta Guvernul și majoritatea parlamentară într-o asemenea situație”, a remarcat Dodon.

Potrivit lui, spre deosebire de Andrian Candu, premierul Pavel Filip are o atitudine mai serioasă în problema unirii. „Preşedintele Parlamentului, cel care se lăuda că este român şi că vrea să devină deputat în Parlamentul României, faţă de el am anumite temeri și acesta poate fi un nou focar de instabilitate”, a adăugat Dodon.

În plan intern, șeful statului prognozează o intensificare a confruntării dintre Președinție și guvernare, iar în această luptă se va vedea „ai cui nervi vor fi mai tari”.


„Din partea mea, destabilizare va fi doar în situații critice. Nu exclud că vor fi proteste în masă la primăvară, dacă majoritatea parlamentară va continua această politică în raport cu instituția președintelui, încercările de a mă demite prin intermediul Curții Constituționale, dacă vor continua să preseze deputații pentru a schimba denumirea limbii în Constituție. Desigur, în așa cazuri eu voi chema oamenii în stradă”, a subliniat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?