Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Karasin: Relațiile dintre Moldova și Rusia vor reintra pe făgașul normal

28 dec. 2017,, 12:25   Politică
3408 1

Moscova speră ca legăturile multilaterale dintre Rusia și Moldova, testate în timp, să reintre pe făgașul normal.

Declarația aparține secretarului de stat, ministrului adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin, și a fost făcută într-un interviu acordat Agenției de știri „Interfax”, că răspuns la întrebarea despre perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale dintre Rusia și Moldova în lumina recenților pași, deloc prietenești, ai Chișinăului față de Moscova și ținînd cont de pozițiile polare ale președintelui Igor Dodon și Guvernul Moldovei în ce privește construirea relațiilor cu Rusia, transmite NOI.md.

„Sper ca legăturile multilaterale dintre Rusia și Moldova, testate în timp, să reintre pe făgașul normal. Să primești bonusuri de pe urma campaniei antirusești este o abordare periculoasă și neprofitabilă, indiferent de ce partid s-ar afla în spatele acesteia. Noi punctăm toți pașii neprietenești, evaluîndu-i adecvat. Este rău însă că sînt prejudiciate interesele unei părți semnificative a societății moldovenești”, a menționat Grigori Karasin.

Potrivit spuselor lui, Moscova optează și în continuare pentru un dialog constructiv cu toate ramurile puterii de la Chișinău și pentru cooperarea activă în vederea implementării acordurilor stabilite. „Sperăm la manifestarea unei rațiuni sănătoase”, a spus secretarul de stat, viceministrul de externe al Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?