X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

SUA și Rusia au purtat discuții în privința Coreei de Nord

27 dec. 2017,, 12:09   Externe
1971 0

Șefii diplomațiilor rusă și americană, Serghei Lavrov și Rex Tillerson, au avut marți, la telefon, o discuție consacrată programului nuclear nord-coreean, convenind importanța trecerii la o etapă de negociere, potrivit Moscovei, transmite AFP.

„Cele două părți împărtășesc opinia că programul nord-coreean de rachete nucleare este contrar cerințelor Consiliului de Securitate al ONU”, a indicat ministerul rus al Afacerilor Externe, într-un comunicat, citat de Agerpres.

„S-a subliniat că este necesară trecerea cît mai rapidă de la un limbaj al sancțiunilor la un proces de negociere”, arată aceeași sursă.

Lavrov a „subliniat din nou că este inadmisibil să fie exacerbate tensiunile din jurul peninsulei coreene prin retorica agresivă a Washingtonului față de Phenian și prin sporirea pregătirilor militare în regiune”, a adăugat respectiva sursă, precizînd că discuția telefonică a avut loc la inițiativa Washingtonului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri în unanimitate, grație susținerii Chinei, o rezoluție ce impune noi sancțiuni la adresa Coreei de Nord, în special restricții la importurile de petrol, cruciale pentru programele sale balistic și nuclear.

Președintele american, Donald Trump, a amenințat că „va distruge total” Coreea de Nord în caz de atac asupra SUA, în timp ce Phenianul afirmă că trebuie să fie acceptat ca o putere nucleară de către comunitatea internațională.

Coreea de Nord a calificat duminică noile sancțiuni ale ONU drept „un act de război”.

Moscova a chemat la organizarea de discuții între Coreea de Nord şi Statele Unite, avertizînd asupra „riscului unei escaladări care să scape de sub control”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?