Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon a acordat „Ordinul Republicii” Spitalului Clinic Republican

26 dec. 2017,, 16:20   Politică
2037 0

Cu prilejul împlinirii a 200 ani de la fondarea Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, președintele ţării, Igor Dodon, a acordat cea mai înaltă distincţie de stat „Ordinul Republicii” acestei instituţii, notează NOI.md.

"Cu un sentiment de mîndrie remarc faptul că, în prezent, instituția oferă servicii medicale înalt specializate, conform standardelor internaționale, fiind implementate metodologii moderne și continuu actualizată baza tehnico-materială. Or, prestigiul și valoarea Spitalului Clinic Republican se datorează echipei medicale care, de-a lungul anilor, a acumulat competența profesională necesară și s-a dedicat cu abnegație și responsabilitate obligațiilor întru dăruirea speranței celor suferinzi", se arată în mesajul de felicitare al preşedintelui.

Spitalul Clinic Republican a început să funcţioneze la sfîrşitul anului 1817, deschiderea oficială avînd loc la 26 decembrie.

Prima clădire a spitalului municipal era un bloc cu 1,5 etaje, în care funcţionau 5 saloane cu 36 de paturi pentru bolnavi cu patologii terapeutice, chirurgicale şi ginecologice. Personalul acorda de asemenea asistenţă ambulatorie.

În 1842, pentru necesităţile crescînde ale spitalului, a fost construită o clădire nouă, ceea ce a permis extinderea activităţii lui, urmînd ca aici să fie organizate secţii specializate de terapie, chirurgie, oftalmologie şi venerologie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?