Ministerul Sănătății propune un regulament pentru activitatea bazinelor de înot

Ministerul Sănătății propune un regulament pentru activitatea bazinelor de înot

Activitatea bazinelor de înot va fi reglementată de un nou document. Ministerul Sănătății a elaborat proiectul unui regulament sanitar și îl supune dezbaterilor publice pe particip.gov.md.

Potrivit notei informative a regulamentului, necesitatea elaborării acestuia este condiționată de angajamentele internaționale asumate de Republica Moldova în domeniul sănătății. Regulamentul stabilește normele sanitare faţă de bazinele de înot, exigențele faţă de proiectarea, amenajarea, exploatarea, calitatea și dezinfecția apei. Totodată, regulamentul prezintă măsuri ce țin de controlul pericolelor care pot apărea în apa bazinelor de înot.

În Republica Moldova sînt deschise peste 120 de bazine de înot, dintre care 44 sînt în municipiul Chișinău. Actualmente a acestea sînt supuse doar supravegherii sanitare din partea Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice, fiind monitorizată periodic calitatea apei.

În cazul aprobării regulamentului, cheltuielile apărute vor fi suportate de către agenții economici, proprietari ai bazinelor de înot. Aceștia vor trebui să-și ajusteze afacerea la noile cerințe. Bazinele de înot care nu vor corespunde noilor cerințe urmează a fi reconstruite, reparate, replanificate și reechipate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load