Putin acuză SUA că vrea să influențeze alegerile în Rusia

Putin acuză SUA că vrea să influențeze alegerile în Rusia

Vladimir Putin, preşedintele rus, a declarat că este îngrijorat că Washingtonul ar putea avea planuri de a interfera în alegerile prezidenţiale ruse din 2018, ca răspuns la presupusele ingerinţe ale Kremlinului în alegerile americane din 2016, informează Russia Today.

”Drept răspuns la presupusele ingerinţe ale Kremlinului în alegerilor americanilor, aceştia doresc să creeze probleme în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia”, a afirmat Putin joi.

”Pentru a face asta, Washingtonul s-ar putea folosi mecanisme ”de conexiune şi dependenţă” în cadrul Comitetului olimpic”, a mai adăugat liderul rus în cadrul unei vizite oficiale în oraşul Chelyabinsk.

Preşedintele a spus că este ”îngrijorat” şi are ”suspiciuni” că ”SUA ar putea încerca să creeze o atmosferă supărătoare în comunitatea sportivă”, în măsura în care Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 vor coincide cu perioada alegerilor prezidenţiale ruse.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load