X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Roșca a lansat cartea „Vladimir Putin și Eurasia” (VIDEO)

26 oct. 2017,, 18:24   Politică
10557 1

Un nou titlu de carte care a atras atenția mai multor personalități de vază din Republica Moldova se va regăsi de astăzi și în librăriile de la noi.

Este vorba despre „Vladimir Putin și Eurasia”, semnată de scriitorul și geopoliticianul Jean Parvulesco, de origine română, dar care s-a afirmat în Franța în secolul XX. Cartea a ajuns în Republica Moldova la inițiativa și cu aportul nemijlocit al politicianului Iurie Roșca, care s-a arătat convins că și elita politică moldovenească are de tras învățăminte din tezele expuse de autor.

„Este o premieră absolută în Moldova. Jean Parvulesco este un filozof, scriitor, poet, metafizician, geopolitician care a publicat 32 de cărții și iată că, pentru prima dată, apare în limba noastră o traducere a unei cărți cu un titlu foarte semnificativ – „Vladimir Putin și Eurasia”. Este o culegere de articole scrise timp de cîteva decenii, așa cum spune autorul, este o carte profetică. Sper să fie o lectură plăcută pentru toți cei interesați de direcții, de investigație intelectuală: de la teologie pînă la relații internaționale, de la politologie pînă la exercițiul stilistic”, a relatat Iurie Roșca, redactorul cărții.

Evenimentul de lansare a cărții a reunit mai multe personalități notorii din Moldova, printre care consilierul prezidențial Corneliu Popovici, fostul viceprim-ministru Victor Stepaniuc și fostul procuror general Valeriu Gurbulea.

În opinia lui Corneliu Popovici, dau de gîndit reflecțiile lui Jean Parvulesco pe marginea luptei dintre tradiție și nontradiție, dintre valorile autentice și așa-numitele valori liberale. „Citind această lucrare, am început să mă gîndesc asupra unor procese ce se produc în societatea noastră, chiar în domeniul învățămîntului, convingîndu-mă că preluarea negîndită a unor modele numite liberale este un dezastru pentru societate”, a relatat Popovici.


„Prin ce este remarcabil acest autor, și e important că dl Roșca a observat acest lucru, el continuă tradiția noastră, pornită, probabil, de la Ștefan, care a văzut Moldova nu doar izolată, dar în cele mai bune tratate internaționale și cu Estul, și cu Vestul”, a remarcat, la rîndul său, fostul vicepremier Victor Stepaniuc.

Menționăm că la începutul acestui an, Iurie Roșca a lansat volumul „Ortodoxie și naționalism economic”, care reprezintă o culegere de materiale publicistice ale politicianului, publicate în ultimii doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?