X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu comentează cazul Brăguță

25 oct. 2017,, 11:08   Politică
3524 3

Toți cei implicați în moartea tînărului Andrei Brăguță în penitenciar trebuie să răspundă în fața legii, a declarat spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

El a menționat că moartea unui om aflat în custodia statului este un semnal de alarmă pentru autorități, care denotă că există lacune grave în sistem.

„Condamn, acuz și regret cele întîmplate. În niciun stat, inclusiv în Republica Moldova, asemenea lucruri nu trebuie să se întîmple, este ilegal. Toţi cei care au săvîrşit infracţiunile respective trebuie traşi la răspundere. Cazul ăsta ne demonstrează că există lacune în sistem şi sînt deficienţe şi în lege. Toți cei care au fost implicați de la judecătorul de instrucție, pînă la cei condamnați care erau în penitenciar, cei care trebuiau să reacționeze, toți trebuie să răspundă”, a reacționat Candu.

Democratul spune că a avut anterior o discuție cu ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, pe marginea acestui caz, întrebîndu-l cum de a fost posibil ca un judecător de instrucţie să emită un mandat de arest pentru o persoană care are dizabilităţi mintale.

„Răspunsul lui puţin m-a şocat, vă spun sincer. El a spus că din mai multe cauze, inclusiv din lipsa resurselor umane, deoarece ajunge un judecător de instrucţie să judece şi să ia decizii în cazul a peste 60 de mandate de arest pe zi. Nu încerc să justific acest caz, dar încerc să identific problema”, a adăugat Candu.

Întrebat dacă n-ar fi cazul ca în urma celor întîmplate anumiți conducători de instituții să-și dea demisia, Candu a menționat că acest lucru nu va soluționa problema în sine.


„Cine ar trebui să plece în cazul de față? A căuta țapul ispășitor de fiecare dată n-o să ajute. Politic da, probabil e gest frumos. Dar, în realitate, ce eficienţă şi ce anume am rezolvat noi? Aș prefera ca fiecare să-și facă treaba la locul său”, a adăugat Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?