Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Termen nou: Cînd va fi pus în funcțiune gazoductul Iași - Ungheni

29 sep. 2017,, 11:50   Societate
3142 1

Transgaz SA a primit toate autorizațiile de construcție a gazoductului care leagă Moldova și România.

Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de Administrație al Transgaz România, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe aspecte ale proiectului de construcție a gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău.

Partea moldovenească a primit proiectul tehnic al gazoductului pe segmentul Ungheni-Chișinău, ajustat la toate cerințele prezentate de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv pe cele mai sensibile locuri - punctele de trecere a drumurilor naționale, în special a centurii de ocolire a orașului Chișinău și localitatea Tohatin.

În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că conform planului de acțiuni, în luna octombrie urmează a fi ratificate contractele de finanțare cu BEI și BERD, care oferă câte 41,5 milioane euro, iar în perioada noiembrie-decembrie va fi lansat tenderul pentru selectarea companiei de construcție a gazoductului.

Octavian Calmîc și Ion Sterian au mai convenit asupra faptului că construcția gazoductului urmează a fi sincronizată pe ambele segmente, inclusiv teritoriul României, încît acesta să fie pus în funcțiune pînă la începutul anului 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?