Cîți tineri vor fi recrutați în serviciul militar în octombrie-ianuarie

Cîți tineri vor fi recrutați în serviciul militar în octombrie-ianuarie

Tinerii cu vîrsta de 18 ani urmează să fie încorporaţi în lunile octombrie-ianuarie curent în serviciul militar, potrivit unei hotărîri de Guvern care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform documentului, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Națională vor fi recrutați pînă la 1200 de tineri, iar în Trupele de Carabinieri – pînă la 581 de tineri. Totodată, pentru îndeplinirea serviciului militar cu termen redus în Armata Națională vor fi recrutați pînă la 50 de tineri.

Potrivit hotărîrii, cei mai mulți tineri urmează a fi recrutați din Chișinău (225), Hîncești (67), Orhei (67), Ungheni (67), Căușeni (65), Cahul (65) și Bălți (60).

Încorporarea persoanelor în serviciul militar se va efectua pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării și coordonat cu Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Totodată, militarii durata serviciului cărora a expirat, urmează în aceeaşi perioadă să fie eliberaţi şi trecuţi în rezervă.

Tot mîine, în Monitorul Oficial vor fi publicate și rezultatele încorporării în serviciul militar în perioada aprilie – iulie curent.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, aproximativ 1800 de tineri au fost încorporaţi în anul 2016 în Armata Naţională.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load