Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Aprecierea făcută de Dodon lui Sturza: Un „reformator” de birou

12 sep. 2017,, 13:25   Politică
3662 5

Președintele Igor Dodon, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu propunerea PDM privind numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, transmite NOI.md

Șeful statului susține că “nu poate accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”.

“Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou. Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură” a scris Dodon pe o rețea de socializare.

În opinia sa, în Ministerul Apărării s-au făcut experimente timp de opt ani, cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii.

“Acum, prin algoritm politic cu Leancă. Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică. Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a conshis Dodon.


Candidatul desemnat de coaliția de guvernare pentru funcția de ministrul al Apărării este vicepreședintele PPEM Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?