Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Cum a ajuns Japonia să rămînă fără combinații de numere pentru cardurile de credit

25 aug. 2020,, 00:30   Externe
2480 0

Japonia se confruntă cu o situație neașteaptă: companiile care emit carduri de credit riscă să rămînă fără combinații de 16 cifre, transmite libertatea.ro.

Totul se datorează creșterii cumpărăturilor online, generată de pandemia de Covid-19, dar și unei campanii care încurajează plata cu cardul, scrie The Guardian, citînd publicația niponă Mainichi Shimbun.

Guvernul nipon a introdus în octombrie anul trecut o recompensă pentru cei care fac tranzacții fără numerar, lucru care a accelerat cererea de carduri. Cu criza COVID-19, cumpărăturile online au explodat, dar și numărul celor care aplică pentru un card de credit.

Astfel, s-a ajuns într-o situație neașteptată: nu prea mai sunt combinații de câte 16 cifre pentru noile carduri de credit. În prezent, în această țară, există aproximativ 280 de companii emitente de cărți de credit, iar cele mai multe folosesc combinații de cîte 16 cifre, pentru a putea face parteneriate cu mărci internaționale precum Visa și Mastercard.

Cele 16 cifre nu sunt alese aleatoriu. Primele 6 reprezintă țara, marca și tipul emitentului de card, iar celelalte indică informații legate de numărul de cont și tipul de membru al titularului cardului. Una dintre soluțiile propuse pentru a rezolva situația a fost refolosirea numerelor de pe cardurile închise sau suspendate, dar acest lucru ridică probleme legate de siguranța cardului.


Astfel, se ia în calcul unei alte cifre, respectiv a 17-a. „Creșterea numărului de cifre de pe card este singura modalitate reală de a face față problemei. Probabil va exista o schimbare în prima jumătate a acestui deceniu”, a declarat președintele unei companii care emite carduri. Nu e o soluție lipsită de piedici: există alte întrebări legate de costul unei astfel de operațiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?