X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ce să faci ca să eviți disconfortul purtării unei măști vara

24 iun. 2021,, 19:01   Externe
2598 1

În condițiile unor temperaturi crescute, mușchii respiratorii sînt stresați, ceea ce „scurtează” respirația, iar asta facilitează acumularea căldurii în corp, spun cercetătorii. Respirația devine mai greoaie, iar în lipsa unei hidratări regulate, există riscul deshidratării.

Cu o mască, în special de tip FFP2, este mai complicat să respiri, mai ales în cazul acelor persoane care au deja boli respiratorii. Însă nu înseamnă ca asta e valabil numai vara, spune un pneumolog francez, Laurent Plantier, medic la Spitalul Universitar din Tours.

Masca FFP2 este cea care filtrează cel mult, dar nu este periculoasă, spune și un alt cercetător, Bertrand Dautzenberg, fost pneumolog la spitalul Pitié Salpêtrière din Paris, transmite tabuhighlife.ro.

Nici o mască simplă, din bumbac, nu poate fi periculoasă. Trebuie urmate doar cîteva recomandări. Sigur că, odată cu căldura, va fi și umiditatea mai mare, iar o mască umedă este dezagreabilă și, în plus, nici nu mai filtrează, spune profesorul Dautzenberg.

Pentru a putea respire mai bine cu masca pe căldură, pur și simplu trebuie să adaptăm masca la condițiile de mediu, spun medicii francezi. Așa cum vara evităm să ne punem căciulă, vom evita o mască prea densă sau dintr-un material care păstrează prea mult căldura. Nu vom pune o mască făcută dintr-o pînză groasă, cu triplu strat, ci mai bine o mască din bumbac sau o mască chirurgicală, mult mai lejeră.


Neplăcerea pe care o aduce portul măștii vara poate fi comparată cu cea pe care o are un sportiv care și-ar face antrenamentul cu mască: după 10 minute, este foarte umedă și dezagreabilă. Ca urmare, trebuie schimbată des, pentru a continua să filtreze bine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?