X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

A fost prezentată o nouă ediție a Programului de lectură ”Chișinăul citește”

3 feb. 2022,, 20:00   Capitala
2593 0

De Ziua Internațională a Cititului Împreună, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat ieri, în format online, Programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XIX-a, informează MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc cu participarea autorilor celor trei lucrări selectate pentru trei categorii de cititori (copii, tineri, adulți) și a unor scriitori, critici literari, actori, bibliotecari etc. Lansarea Programului de lectură este dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună, sărbătorită anual în prima zi de miercuri a lunii februarie, transmite Noi.md.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Mariana Harjevschi, a declarat că, în acest an, chișinăuienii vor avea posibilitatea să citească, să se întîlnească și să discute cu autorii următoarelor cărți: „Toate anotimpurile se prefac în cuvinte” de Vasile Romanciuc, ilustrații de Ivanka Costru (categoria copii); „Fraierul” de Claudia Partole, (categoria tineri) și „Hotel California” de Constantin Cheianu (adulți).

Potrivit sursei citate, Programul de lectură „Chișinăul citește” este unul din cele mai îndrăgite și longevive programe culturale de nivel municipal, ce promovează lectura și susține cunoașterea aprofundată a literaturii contemporane din Republica Moldova.

La rîndul său, scriitorul Iulian Filip a accentuat că volumul ”Toate anotimpurile se prefac în cuvinte” de Vasile Romanciuc este o antologie care trebuie pusă de către pedagogi alături de manuale. În același timp, Lilia Tcaci, director adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, a afirmat că romanul „Fraierul” de Claudia Partole este o radiografie a relațiilor umane dintre copii și părinți. Iar Ivan Pilchin, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, a spus că volumul „Hotel California” de Constantin Cheianu cuprinde trei nuvele - ”Hotel California”, ”Alina” și ”Merișor”, subliniind că proza acestuia este profundă și umană.


Ca și la edițiile precedente, pe parcursul anului, în toate bibliotecile din rețeaua „B.P. Hasdeu” vor fi organizate diverse evenimente publice: întîlniri cu scriitorii, discuții/ dezbateri, prezentări de carte, conferințe, lecții etc. Din anul 2004, Programul de lectură „Chișinăul citește” se desfășoară anual, în perioada februarie-noiembrie și este de implicare educațională și culturală a tuturor chișinăuienilor. La prima ediție a Programului de lectură ”Chișinăul citește” a fost pusă în discuție cartea ”Mi-i dor să vă spun” de Iurie Colesnic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?