Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Zalina Marghiev dorește să intre definitiv în istoria sportului moldovenesc

25 sep. 2023,, 12:00   Sport
2210 0

Zalina Marghiev țintește calificarea la a 5-a ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice de vară, ceea ce ar reprezenta un record în rîndul sportivilor moldoveni.

Marghiev, care concurează în proba de aruncarea ciocanului este optimistă înaintea turneelor de calificare. Pentru a ajunge la Paris, ea trebuie să arunce ciocanul la distanța de 74 de metri, sau să fie pe locul 36 în clasamentul mondial al acestei probe.

"Acum mă aflu în recuperare și sper să revin cu noi forțe. Sper să mă calificat la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice", spune Zalina Marghiev.

Ajunsă la 35 de ani, Marghiev spune că nu a îndrăgit din start această probă, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

"Cum îmi place să glumesc, într-o familie de aruncători, nu puteam să mă duc eu la balet. Însă după prima competiție pe care am avut-o, și am aruncat 27 de metri, mi-am dat seama că aruncarea ciocanului este pe toată viața", afirmă sportiva.


Pînă acum, 6 sportivi din Republica Moldova și-au asigurat prezența la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Este vorba despre canotorii Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu, luptătoarele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita, dar și arcașul Dan Olaru.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?